Daimler začal v Číne vyrábať motory pre Mercedes-Benz

18.11.2013 Celý región

Peking 18. novembra (TASR) - Nemecká automobilka Daimler dnes začala s výrobou motorov pre vozidlá Mercedes-Benz v novom spoločnom závode s čínskou firmou Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) v Pekingu. Informovala o tom agentúra DPA.

Ide o prvý zahraničný závod nemeckého koncernu na výrobu motorov a jeho kapacita dosiahne v prvej etape 250.000 motorov ročne.

"Investícia za zhruba 400 miliónov eur je našou prvou investíciou do výroby motorov pre osobné autá mimo územia Nemecka.... a demonštruje našu dôveru v budúcnosť Mercedes-Benz tu, v Číne," vyhlásil Hubertus Troska, šéf Daimler Greater China.

Podľa vedenia spoločnosti otvorenie závodu v Pekingu je dôležitom míľnikom "čínskej stratégie koncernu". Obe partnerské firmy, teda Daimler a BAIC, plánujú podpísať 18. novembra dohodu o strategickej spolupráci.

Predstavitelia nemeckého koncernu odmietli komentovať špekulácie, že Daimler po podpísaní dohody získa 12-% podiel v BAIC a dve kreslá v predstavenstve spoločnosti.

Nemecká firma v auguste oznámila, že plánuje investovať zhruba 2 miliardy eur do zvýšenia výrobnej kapacity v Číne a zároveň chce dosiahnuť rast odbytu v tejto krajine do roku 2015 na 300.000 vozidiel ročne.
 

Vyberte región